Matriarhatul familiei mele

by brd
2 comments

Ne îmbarcăm

Bună seară doamnelor și domnilor, bine ați venit la bordul aeronavei Boeing 707 … care pleacă din Bruxelles înapoi spre acasă, după trei zile grozave petrecute în matriarhatul familiei din care mă trag.

Călătorim

În era copiilor mici, e mai greu să-ți permiți luxul ieșirilor în oraș, de voie, darămite escapade cu fetele de 3-4zile. Ei bine, se face că s-au aliniat stele și galaxii, cu ocazia Unirii de la 24 ian și-am purces către miezul Europei, unde locuiește încântătoarea noastră gazdă, OM frumos de care ne e mereu dor.

Vă dați seama ce zumzet, ce de hărmălaie, câte glasuri care emit simultan, dar și câtă iubire și într-ajutorare se întâmplă când se întâlnesc atâtea femei faine? Atâtea povești și-atâtea lecții, care se încheie-n vorbe cu talc, înțelepciune și acceptare. 

Ne facem planul să ne trezim cu noaptea-n cap, să pornim în Anvers, orașul slefuitorilor de diamante, căci e sezon de shopping cu rost, va să zică mari reduceri.  La diamante facem window shopping ( admirăm vitrinele), pentru haine intrăm și-n magazine. Așa ceva nu se refuză nici dacă ești la ” dietă bugetară” . Este ocazie unică să afli păreri, asorteuri, consultanță de la cele  mai talentate în ale fashion-ului,  live și nu în poze și păreri pe whatsapp. Eu care abia apuc să merg cu ai mei la cumpărături de mâncare,  eu care nu mă dau în vânt după trendurile din mall și-mi mai bate și austrul în dressing, eu sigur nu  refuz:) 

Ne odihnim regește, c-un ceai bun, o serie de taclale cu muzică pe fundal, trece de miezul nopții, adăugăm diferența de fus orar, începem să cedăm și ne retragem rând pe rând la somn, în ordinea de pe tricouri.

A două zi dimineață- liniște și pace, toată lumea doarme chiar la ora la care am fi rupt ușa. Mătușica Simo e mai vrednică,  căci ea la 7 dimineata a și pus borșul la foc, o adevărată savoare.

Ei, ce atâta grabă?! știm precis ce magazine vizăm, alegem să ne savurăm cafeaua și dimineața în tihnă Domnițele mai tinere încep cu selfie-uri, poze, altele testează mărci și nuanțe de rujuri, soră-mea îmi explică despre trusa basic de make-up, mama discută despre prafumuri, se încep wishlisturile, se mănâncă pain-au-chocolat și prăjituri de casă, se face haz cu piticul familiei gazdă și-apoi ne dăm plecate.

Luăm cu asalt primul COS, fiecare pe cont propriu!

Ne întâlnim la cabinele de probă, unde e o adevărată paradă. 

Se deschide ușa 1: ” ce ziceți, mă prinde roșul asta?” „Mamaaa, ce tare, perfect!”

Ușa 2: ” cum îmi stă?” „Neah, pas, te strânge în locurile nepotrivite”

Ușa 3: iese pe alee să se vadă în oglinda centrală

„E cineva pe aici? Ce părere aveți?” ” Hm, croiala e bună, culoare e însă mai de brunete? Altă nuanță nu era?”

Și tot așa, surprinzător de coerent, se deschid și se închid ușile cabinelor de proba, se stă la rând la casă și-apoi se inventariază piesele, care ce a luat.

Poftim să mâncăm organic, ne lungim cu bere și se face ora 5. Se pomenește un adevăr de-al locului ” magazinele se închid la ora 6 sâmbăta, iar duminica sunt închise”. Ceee? Cuuum? Măi ce oameni! Unde trebuia să mai mergem? Intimissimi, Arkete, Essentiel, Stefanel.
Unde nu se bucură doamnele vânzătoare când văd cum intră 4-6-8!!! femei, puse pe probat. Ce contează că în 20min urmează să închidă, ele ne aduc maieuri asortate, ne caută mărimi, facem glume împreună, noi cumpărăm, ele sunt încântate, win-win :))

Seara,  ne socotim izbândă: am economisit z euro? Cum așa? Păi valoarea totală a produselor era de x euro, cu 50-70%reducere, am dat doar y euro…??? Numai mintea femeilor poate asta! Optimismul în cea mai abstractă formă.

Ai zice că am dat-o-n treburi superficiale, dar femeile acestea își oferă un răgaz, o bucurie.

Sunt femei minune, vrednice, care au învățat să trăiască plin, să fie cele mai faine gospodine, cele mai grozave și dedicate
mame, cele mai de gașcă prietene și cele mai iubitoare femei. Au trecut prin vânt și ger, prin griji și apăsări, nesomn, dezamăgiri, greutăți, sacrificii…și așa au învățat să prețuiască prezentul și puterea recunoștinței. Ele sunt femeile cu rolul dominant în familie, de la care am deprins să îmi accept feminitatea și vulnerabilitățile, să accept ajutor, să îl cer, să prețuiesc viață, să mă respect

Timpul petrecut în mijlocul tribului de femei aduce multe lucruri prielnice:

  • Se aerisește mintea
  • Se așează dorințele, gândurile, planurile
  • Se consumă doză de somn odihnitoare, ajută astfel la regenerarea organismului
  • Se consolidează încrederea în propria persoană
  • Se înlesnește conectarea cu toți ai casei, la întoarcere
  • Se înnoiește sângele în sistem, cu voie bună, optimism, avant constructiv
  • Se creează contexte pt investiții valoroase în propria persoană cum ar fi ” să te simți bine în pielea ta”, cu alte cuvinte în garderoba ta, proaspăt achiziționată.
  • Se dezbat teme vechi, se închid bube, se depășesc hopuri

Ne luăm rămas bun
„Fixați-va propria masca de oxigen înainte să îi ajutați pe alții” ne explică asistenta de zbor și îmi zâmbesc, căci am învățat această lecție și mi-e concluzie cu tâlc, la care mă tot întorc. 

You may also like

2 comments

Irina 31 ianuarie 2020 - 22:35

Foarte frumos spus!Felicitari pt.naturalete si pt.articol! !❤

Reply
brd 1 februarie 2020 - 12:07

Multumesc Irina! Am prins curaj sa fac blog mai ales cand mi-ai sugerat🤗 imi face bine!

Reply

Leave a Comment